Søg en bolig

0 € to 3.000.000 €

We found 0 results. View results
Søg en bolig

0 € to 3.000.000 €

we found 0 results
Your search results

La Colle-sur-Loup

Indlæg af admin on 16/06/2017
| 0

I det smukke Provence, kun 7 kilometer fra Middelhavet, ligger den lille pittoreske by La Colle-sur-Loup. Fra byen ser man ud over et frugtbart bakket landskab med vingårde, blomstrende marker, oliventræer og cypresser. Her er også udsigt til den kunstneriske middelalderby Saint-Paul de Vence, der ligger majestætisk på et højdedrag, lige overfor byen.

La Colle-sur-Loup har sit helt eget liv og er ikke særlig påvirket af turismen i Provence, her bor og lever befolkningen året rundt. Der er et pænt udvalg af butikker, der dækker de daglige behov, flere gode restauranter, og i Rue Yves Klein er der et par spændende forretninger med antikviteter.

Byen ligger perfekt mellem Nice (18 km), Cannes (25 km), Grasse (16 km) og Vence (8 km), tæt ved motorvejen A8 ved Cagnes-sur-Mer og kun 12 km fra Nice lufthavn.

Historien bag

La Colle-sur-Loup, der har ca. 7.000 indbyggere, har været en selvstændig kommune siden 1792. Byen blev oprindelig bygget for at huse beboere fra Saint-Paul-de-Vence, der havde mistet deres boliger i forbindelse med opførelsen af bastionen, ringmuren rundt om byen. Det milde klima og de frugtbare jorde gjorde byen til omegnens største markedsplads for handel med håndværk og afgrøder.

Hvert år i september måned kan man således opleve den årlige fest, hvor man fejrer de gamle håndværkserhverv. Her kan man besøge den gamle kalk- eller sæbefabrik, eller oliemøllen, hvorfra man kan købe den dejligste olivenolie.

Aktiviteter – Oplevelser

Saint-Paul de Vence

Middelalderbyen Saint-Paul de Vence ligger på et højdedrag i baglandet mellem Nice og Cannes og kun et stenkast fra La Colle-sur-Loup. Byen er især berømt som kunstnerby og har huset mange  prominente kunstnere gennem tiden: Picasso, Braque, Calder, César og ikke mindst Chagal, som boede i byen i 20 år og er begravet på byens kirkegård. Mange af datidens store kunstnere boede på hotel “Chez Robinson” nu kendt som “Colombe d’Or”. I dag valfarter folk fra hele verden netop til dette hotel på grund af de kunstskatte det rummer. Hotellet ejes af efterkommere af Mr. Poul Roux, en kunstelsker, der købte kunst for alt, hvad han tjente. Når kunstnerne ikke kunne betale deres ophold på hotellet, bad han dem male på væggene. Derfor har værelserne i dag navne efter de kunstnere der boede der.

Saint-Paul de Vence er i dag et centrum for moderne kunst, der tiltrækker kunstelskere fra hele verden. I byens snørklede, brostensbelagte bilfri gader bag fæstningsmuren findes mange atelierer, gallerier og butikker med moderne og eksperimenterende kunst, der er med til at give byen sin helt egen særprægede stemning. Farverne, lyset og udsigten i og omkring Saint-Paul de Vence er da også helt eminent og har helt sikkert medvirket til at kunstnere har valfartet til byen i generationer.

Saint-Paul de Vence er et yndet turistmål, så vær forberedt på at møde mange andre turister i denne lille by med kun knap 3.000 indbyggere.

Fondation Maeght

I udkanten af Saint-Paul de Vence finder man den moderne kunststiftelse, Fondation Maeght, Frankrigs svar på Louisiana. Fondation Maeght blev anlagt i 1964 af kunstsamleren Aimé Maeght i samarbejde med ingen ringere end Chagall, Giacometti, Miro, Georges Braque og Fernand Léger. Det særlige ved Fontadion Maeght er netop, at mange af værkerne, som f.eks. Joan Miros labyrint i parken omkring museet og Chagalls mosaikmur i biblioteket, er skabt specielt til stedet. I dag ejes kunststiftelsen fortsat af familien Maeght og huser en af Europas største samlinger af malerier og skulpturer fra det 20. århundrede.

La Colle autrefois

Hvert år i september fejrer byen sine stolte håndværkstraditioner med en herlig byfest. La Colle Autrefois er en stor begivenhed, som du kan læse mere om her.

Les Gorges du Loup

Fra den lille by La Colle-sur-Loup, er der kun 10 minutters gang til kløfterne Les Gorges du Loup. Det er en fantastisk oplevelse at gå langs det stejle bjergmassiv og følge Loup-floden, der strømmer af sted med sit krystalklare, turkisgrønne vand. På en del af ruten er det muligt at bestige de stejle kalkstens klipper, med en max højde 40 meter, hvis man er til bjergklatring. Du kan også følge ruten La Bergerie des Crottes, en times vandring gennem komplet uberørt landskab med 180 graders panorama udsigt. Eller du kan vælge en af de andre ruter f.eks. en vandretur til Tourrettes sur Loup der tager cirka 4 timer, her er det muligt at tage en bus hjem igen, først til Vence, og herfra skifte bus til La Colle-sur-Loup. Kontakt turistkontoret for guide ture.

For mere information venligst kontakt os. Udfyld denne formular og du vil modtage svar hurtigst muligt.

 

Vores kontor har åbent mandag til fredag 9:00 til 12:00 og 14:00 til 18:00 (weekend efter aftale).

 

HMJ France

33, Boulevard Albert 1er, 06600 Antibes, France

hmj-france@hmj-france.com

0033 (0) 4 97 210 212


Dine data er sikre hos os. Venligst læs vores privatlivspolitik inden du sender formularen

Compare Listings