Søg en bolig

0 € to 3.000.000 €

We found 0 results. View results
Søg en bolig

0 € to 3.000.000 €

we found 0 results
Your search results

Fejl og mangler samt skjulte skader efter boligkøb i Frankrig – det skal du vide 

Indlæg af admin on 12/02/2019
| 0
boligkøb frankrig skjulte skader

Der findes ingen krav om egentlige tilstandsrapporter i Frankrig, som vi kender det i Danmark. Franske ejendomme er købt som beset, og det er ikke muligt som køber at tegne en ejerskifteforsikring.

For at sikre sig, at alt hvad der er synligt i boligen fremtræder i korrekt stand, er det vigtigt, at gennemgå boligen nøje inden købet og i særdeleshed inden skødet underskrives. Boligen købes nemlig som beset. Sammen med vores kunder gennemgår vi altid boligen umiddelbart inden skødeunderskrift, hvor vi sikrer os, at boligen ser ud, som ved købet og som da man besigtigede boligen første gang – men også at der er rent faktisk er vand i hanerne, radiatorerne virker, aircondition, skodder, markiser, komfur, køleskab, etc.

Men hvad gør man som køber, hvis man mod forventning opdager en skjult skade eller mangel ved boligen efter købet?

Ifølge fransk lov, er sælger forpligtet til at oplyse hans kendskab til fejl og mangler ved boligen som ikke er synlige (vices cachés) inden salget. Oplysningspligten gælder alvorlige defekter som gør boligen ”uegnet til det formål den var beregnet til, eller som reducerer brugen af denne i så høj grad, at køber ikke ville have erhvervet sig den, eller ville have givet en lavere pris, hvis han havde kendt til dem (red. skaderne)”. (jf. artikel 1641 i civillovbogen). Det kan fx være skimmelsvamp, vandskader eller forekomst af termitter, alvorlige sætningsskader, mv.

For at blive betragtet som skjult skade, skal defekten være alvorlig, den skal være sket inden salget og den må ikke være synlig.

Opdager køber en skjult skade kan vedkommende gøre regres mod sælger senest to år efter opdagelsen. Det kræver dog at køber kan bevise, at sælger bevidst har skjult boligens fejl eller mangler. Hvis dette kan bevises, kan køber ifølge loven kræve handlen annulleret, få et nedslag i prisen eller få en erstatning svarende til omkostningen ved udbedring af skaden.

Køber skal altså kunne bevise ikke blot at der forekommer en skjult skade som er opstået inden bolighandlen, men også at sælger har handlet i ond tro og bevidst har skjult manglen for køber. Da det er dyrt og tidskrævende at føre søgsmål, og bevisbyrden er svær at løfte, anbefales det at køber får en byggesagkyndig til at gennemgå boligen nøje inden købsaftalen underskrives (specielt ved køb af en villa).

HMJ France

33, Boulevard Albert 1er, 06600 Antibes, France

hmj-france@hmj-france.com

0033 (0) 4 97 210 212

 

Åbningstider:

Mandag til fredag 9:00 til 12:00 og 14:00 til 18:00 

(weekend efter aftale).


Dine data er sikre hos os. Venligst læs vores privatlivspolitik inden du sender formularen

Skriv et svar

Your email address will not be published.

  • Søg

    0 € to 3.000.000 €

  • Fortæl os hvad du søger

    Send os dine boligkriterier, og lad os finde din drømmebolig i Sydfrankrig.

    Indsend dine boligønsker

  • Månedligt nyhedsbrev


Compare Listings

Fortæl os hvad du søger

Send os dine boligkriterier, og lad os finde din drømmebolig i Sydfrankrig


HusLejlighedNybyggeri


Fra 0-6 månederFra 6-12 månederFra 12-18 måneder18+ måneder


Dine data er sikre hos os. Venligst læs vores privatlivspolitik inden du sender formularen